Na początku zaznaczam, że jeśli już czytasz ten wątek to proszę o wypowiedź, to bardzo ważne dla naszego sojuszu.
Jak pewnie wszyscy wiedzą nasz Wódz i Wielki Szaman wyjechali gdzieś tam na wakacje. W związku z tym na dłuższy czas zapowiada się bezkrólewie, co jest wyjątkowo niepożądanym stanem w tego typu grach. Idąc dalej, tym wydaje mi się prostym tokiem rozumowania, trzeba określić jakieś zastępstwa lub inny system władzy.
Wielkie sorry do was Ty i Pędzący Niedźwiedź będziecie musieli zarządzać Jako Wielka Rada całym plemieniem mad Ja będę nieobecny do 1.09 bieżącego roku z powodu wyjazdu za granicę do kraju białych twarzy na zachodzie, gdzie królują wielkie wiatraki Może wejdę czasem jak znajdę możliwość Władzę przekazuje właśnie wam Wódz Oddin Biały Kieł przemówił
P.S. Rozbuduje ambasadę jeszcze aktualnie jest 6 miejsc wolnych To nie jest rezygnacja z gry ani z pozycji w plemieniu Ja stworzyłem to plemię i nie zrezygnuje z niego powodzenia
Taka jest wola Wodza, ja jednak poddaję tą decyzję do oceny wszystkich.
Na dzień dzisiejszy widzę 4 możliwości:
1. Wola wodza będzie uszanowana- rządy w sojuszu przejmę ja i elkamillo.
2. Wybrać jedną osobę spośród wszystkich pozostałych członków, aby sprawowała władzę pod nieobecność Wodza.
3. Ogłosić monarchię szlachecką lub coś w ten deseń (równy głos w ważnych sprawach mają osoby z rangami (rekrutanci, dyplomata itd.)- to wymaga dopracowania szczegółów.
4. Demokracja nowoczesna- każdy członek sojuszu ma głos a decyzję podejmujemy na podstawie referendum- wymaga aktywności wszystkich członków na forum.
Prosiłbym raz jeszcze o wypowiedzi, bo obecny stan rzeczy niczego dobrego nam nie wróży. Własne, być może lepsze pomysły są więcej niż mile widziane.
mi szczerze obojetne kto tu rzadzi oby rzadzil dobrze, wiec skoro wodz tak chce to jasne ze 1. ale trzeba wziasc sie do roboty.. wyslijcie do kazdego z osobna kto sie nie zarejestrowal wiadomosc ze zapraszamy maja 3 dni jak nie zarejestryja sie to wylatuja z sojuszu i szukajcie nowych osob, tylko aktywni gracze na cos tu sie zdadza...moge probowac rozmawiac z ludzmi zeby do nas dolaczyli.. ale to juz jak tam chcecie sama nic nie robie jak nikt mi nie kaze noo i mysle ze jesli chodzi o sprawy sojuszu to dobrze by bylo zeby w kazdej sprawie wszyscy mogli sie wypowiedziec na forum a potem wladza zdecyduje jak bedzie najlepiej
Nowy użytkownik
Ja jestem za opcją nr 1